PONIEDZIAŁEK
7.10
Zupa ziemniaczana z groszkiem zielonym alergeny: 7,9
Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą alergeny: 1,3,9
Herbata z cytryną
WTOREK
8.10
Rosół z makaronem alergeny: 1,3,9
Wieprzowina w sosie słodko – kwaśnym z ryżem alergeny: 1,9
Herbata miętowa
ŚRODA
9.10
Pomidorowa z ryżem alergeny: 7,9
Filet z kurczaka panierowany alergeny: 1,3
Ziemniaki
Buraki z ogórkiem kiszonym i cebulą
Sok pomarańczowy
CZWARTEK
10.10
Grochowa z ziemniakami i kiełbasą alergeny: 1,9
Pierogi ziemniaczano – serowe z masłem i cebulą alergeny: 1,3,7
Herbata owocowa
PIĄTEK
11.10
Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami alergeny: 1,9
Miruna panierowana alergeny: 1,3,4
Ziemniaki
Kapusta pekińska , marchew ,jabłko na majonezie alergeny: 7,10
Kompot

Desery wydawane  po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.

                                                                                                       Skład potraw dostępny u intendenta

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne

2. Skorupiaki oraz produkty pochodne                        3. Jaja i produkty pochodne

 4. Ryby i produkty pochodne                        5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne                                             7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne                                             10. Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

13. Łubin i produkty pochodne                                         14. Mięczaki i produkty pochodne