PONIEDZIAŁEK 9.12 | Krupnik z kaszą jęczmienną i z ziemniakami alergeny: 9 Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą alergeny: 1,3,7 Herbata miętowa |
WTOREK 10.12 | Jarzynowa z ziemniakami alergeny: 1,3,7 Pulpety w sosie pomidorowym alergeny: 1,3,7,9 Ryż Ogórek kiszony z marchewką ,cebulą i jabłkiem na oliwie Sok pomarańczowy |
ŚRODA 11.12 | Ryżowo-ziemniaczana na rosole alergeny: 9 Kotlet schabowy alergeny: 1,3 Ziemniaki Fasolka szparagowa z bułka tartą i masłem alergeny:1,7 Herbata owocowa |
CZWARTEK 12.12 | Barszcz czerwony z uszkami alergeny: 1,3.9 Miruna panierowana alergeny: 1,3,4 Ziemniaki Kapusta kiszona duszona Kompot |
PIĄTEK 13.12 | Ogórkowa z ziemniakami alergeny:7,9 Pierogi serowe z musem truskawkowo – śmietanowym alergeny:1,3,7 Herbata owocowo- ziołowa |
Desery wydawane po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.
Skład potraw dostępny u intendenta
ALERGENY
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne