PONIEDZIAŁEK
9.12
Krupnik z kaszą jęczmienną i z ziemniakami alergeny: 9
Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą alergeny: 1,3,7
Herbata miętowa
WTOREK
10.12
Jarzynowa z ziemniakami alergeny: 1,3,7
Pulpety w sosie pomidorowym alergeny: 1,3,7,9
Ryż
Ogórek kiszony z marchewką ,cebulą i jabłkiem na oliwie
Sok pomarańczowy
ŚRODA
11.12
Ryżowo-ziemniaczana na rosole alergeny: 9
Kotlet schabowy alergeny: 1,3 Ziemniaki
Fasolka szparagowa z bułka tartą i masłem alergeny:1,7
Herbata owocowa
CZWARTEK
12.12
Barszcz czerwony z uszkami alergeny: 1,3.9
Miruna panierowana alergeny: 1,3,4
Ziemniaki
Kapusta kiszona duszona
Kompot
PIĄTEK
13.12
Ogórkowa z ziemniakami alergeny:7,9
Pierogi serowe z musem truskawkowo – śmietanowym alergeny:1,3,7
Herbata owocowo- ziołowa

Desery wydawane  po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.

                                                                                                       Skład potraw dostępny u intendenta

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne

2. Skorupiaki oraz produkty pochodne                        3. Jaja i produkty pochodne

 4. Ryby i produkty pochodne                        5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne                                             7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne                                             10. Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

13. Łubin i produkty pochodne                                         14. Mięczaki i produkty pochodne