PONIEDZIAŁEK
24.03
Ziemniaczana z cukinią alergeny: 7,9
Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną alergeny: 1,3,9
Herbata z cytryną
WTOREK
25.03
Pieczarkowa z makaronem alergeny: 1,3,7.9
Pałki z kurczaka alergeny: 9
Ziemniaki
Kapusta pekińska, por, ogórek zielony na śmietanie i majonezie z
czosnkiem alergeny: 7, 10
Herbata miętowa
ŚRODA
26.03
Ogórkowa z ziemniakami alergeny: 9
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym w pomidorach,
z żółtym serem na beszamelu alergeny: 1,3,7
Sok jabłkowy
CZWARTEK
27.03
Żurek z ziemniakami i kiełbasą alergeny:1,9
Gulasz strogonow z ryżem alergeny: 9
Herbata owocowa
PIĄTEK
28.03
Jarzynowa z kaszą jęczmienną alergeny: 1,7,9
Miruna panierowana alergeny: 1,3,4
Ziemniaki
Kapusta kiszona, marchew, jabłko
Herbata owocowo – ziołowa

Desery wydawane  po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.

                                                                                                       Skład potraw dostępny u intendenta

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne

2. Skorupiaki oraz produkty pochodne                        3. Jaja i produkty pochodne

 4. Ryby i produkty pochodne                        5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne                                             7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne                                             10. Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

13. Łubin i produkty pochodne                                         14. Mięczaki i produkty pochodne