PONIEDZIAŁEK 7.10 | Zupa ziemniaczana z groszkiem zielonym alergeny: 7,9 Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą alergeny: 1,3,9 Herbata z cytryną |
WTOREK 8.10 | Rosół z makaronem alergeny: 1,3,9 Wieprzowina w sosie słodko – kwaśnym z ryżem alergeny: 1,9 Herbata miętowa |
ŚRODA 9.10 | Pomidorowa z ryżem alergeny: 7,9 Filet z kurczaka panierowany alergeny: 1,3 Ziemniaki Buraki z ogórkiem kiszonym i cebulą Sok pomarańczowy |
CZWARTEK 10.10 | Grochowa z ziemniakami i kiełbasą alergeny: 1,9 Pierogi ziemniaczano – serowe z masłem i cebulą alergeny: 1,3,7 Herbata owocowa |
PIĄTEK 11.10 | Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami alergeny: 1,9 Miruna panierowana alergeny: 1,3,4 Ziemniaki Kapusta pekińska , marchew ,jabłko na majonezie alergeny: 7,10 Kompot |
Desery wydawane po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.
Skład potraw dostępny u intendenta
ALERGENY
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne