PONIEDZIAŁEK 24.03 | Ziemniaczana z cukinią alergeny: 7,9 Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną alergeny: 1,3,9 Herbata z cytryną |
WTOREK 25.03 | Pieczarkowa z makaronem alergeny: 1,3,7.9 Pałki z kurczaka alergeny: 9 Ziemniaki Kapusta pekińska, por, ogórek zielony na śmietanie i majonezie z czosnkiem alergeny: 7, 10 Herbata miętowa |
ŚRODA 26.03 | Ogórkowa z ziemniakami alergeny: 9 Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym w pomidorach, z żółtym serem na beszamelu alergeny: 1,3,7 Sok jabłkowy |
CZWARTEK 27.03 | Żurek z ziemniakami i kiełbasą alergeny:1,9 Gulasz strogonow z ryżem alergeny: 9 Herbata owocowa |
PIĄTEK 28.03 | Jarzynowa z kaszą jęczmienną alergeny: 1,7,9 Miruna panierowana alergeny: 1,3,4 Ziemniaki Kapusta kiszona, marchew, jabłko Herbata owocowo – ziołowa |
Desery wydawane po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.
Skład potraw dostępny u intendenta
ALERGENY
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne