PONIEDZIAŁEK
28.11
Jarzynowa z ziemniakami  alergeny: 7,9
Łazanki  z kiełbasą i kapustą kiszoną alergeny: 1,3
Herbata z cytryną
WTOREK
29.11

Pieczarkowa z makaronem alergeny: 1,3,7,9
Filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych  alergeny: 1,3
Ziemniaki
Marchew z jabłkiem, porem i szczypiorkiem
Sok
ŚRODA
30.11

Ziemniaczana z zielonym groszkiem alergeny: 7,9
Gulasz wieprzowo – warzywny alergeny: 1,3,9
Kasza gryczana
Herbata owocowa
CZWARTEK
1.12
Krupnik  z ziemniakami alergeny: 9
Pierogi serowe na słodko  alergeny: 1,3,7
Kompot
PIĄTEK
2.12
Pomidorowa z ryżem   alergeny: 7,9
Miruna panierowana  alergeny: 1,3,4
Ziemniaki
Ogórek kiszony z cebulą i musztardą alergeny: 10
Herbata owocowa

Desery wydawane  po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.

                                                                                                       Skład potraw dostępny u intendenta

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne

2. Skorupiaki oraz produkty pochodne                        3. Jaja i produkty pochodne

 4. Ryby i produkty pochodne                        5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne                                             7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne                                             10. Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

13. Łubin i produkty pochodne                                         14. Mięczaki i produkty pochodne