PONIEDZIAŁEK
19.02.2024
Ziemniaczana z zielonym groszkiem alergeny: 7,9
Spaghetti z mięsem mielonym ,sosem pomidorowym i żółtym serem
alergeny: 1,3,7
Sok jabłkowy
WTOREK
20.02.2024
Rosół z makaronem alergeny: 1,3,9
Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych alergeny: 1 ,3
Ziemniaki
Kapusta pekińska ,marchew ,jabłko na jogurcie alergeny: 7
Herbata z cytryną
ŚRODA
21.02.2024
Grochówka z boczkiem i ziemniakami alergeny: 9
Pierogi serowe z musem truskawkowo-jogurtowym alergeny: 1,3,7
Herbata miętowa
CZWARTEK
22.02.2024
Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami alergeny:9
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym alergeny: 1 ,3
Ziemniaki
Ogórek konserwowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
23.02.2024
Koperkowa z makaronem alergeny: 1,3,7,9
Paluszki rybne alergeny: 1,3,4
Ziemniaki
Fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą alergeny: 1 ,7
Herbata z syropem malinowym

Desery wydawane  po obiedzie (w zależności od dostępności towaru i cen):
owoce sezonowe (arbuz, gruszka, banan, mandarynka, jabłko), jogurt pitny (alergen: 7), mleko smakowe (alergen: 7), mus owocowy, wafle ryżowe, snacki ryżowe.

                                                                                                       Skład potraw dostępny u intendenta

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne

2. Skorupiaki oraz produkty pochodne                        3. Jaja i produkty pochodne

 4. Ryby i produkty pochodne                        5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne                                             7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne                                             10. Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

13. Łubin i produkty pochodne                                         14. Mięczaki i produkty pochodne